Kuva Kuva Kuva

Hj60 "Lumikki"

Osio on tarkoitettu ensisijaisesti pidempiaikaisten projektien esittelyyn.

Valvoja: Käyttäjä

Avatar
Samppahj
Member
Viestit: 240
Liittynyt: Ma Loka 05, 2015 5:45 pm
Paikkakunta: Vähäkyrö

Re: Hj60 "Lumikki"

Viesti Kirjoittaja Samppahj »

Vuoden eka päivitys. Ovi on värissä, mutta ei paikallaan. Ovet vein heti vuoden vaihteen jälkeen maalarille, mutten pääse niitä nyt pariin viikkoon hakemaan. Mutta laitellaan ny jotain kuvia muista touhuista näytille.

Kojelaudan päällinen putsailtu. Pesu Surfex HD:lla ja päälle 303 Aerospace Protectant. Tuttuja aineita aiemmista pesuista. Aivan virheetön tuo auton oma päällinen, onneks kaikki reiät oli porailtu mittariston ympärysmuoviin.
Kuva

Sitte tarran sovittelua releen kuoreen.
Kuva

Joululahjaks saapu taas yhdet etukaiuttimet. Nyt on yhet käyttöön ja yhet varalle sekä eteen, että taakse. Ja muutama varaosaradiokin.
Kuva
Kuva

Sitte tuli kauhee hinku päästä liimaamaan tunkin tarra. Eli tunkki käsittelyyn. Puhallus ja pulveria päälle. Pääs testaamaan "uuden" puhalluskaapinki. Sen verran kylmä oli tallissa maalailla ja osat kylmiä, että kesti kauan ennen ku uunissa lämpesivät ja väri alko sulamaan. Mutta hyvät tuli.
Kuva
Kuva
Kuva

Sitte liimailin sumuvalonkehykset kasaan. Liima oli jotain todella kallista superliimaa, mutta melko ailahtelevaa. Ekat liimaukset ei kovettunu, toisella yrittämällä kovettu. Seuraavan päivän liimauksista ykskään ei kovettunu. Mutta tarttu lujaan kyllä nuo mitkä onnistu.
Kuva
Kuva
Kuva

Sitte ajovalonkehykset. Jokunen vuos sitte tilasin Saudeista uudet. Ei saanu kehitysmaaversioita vaan piti ottaa äveriäämmän alueen kehykset. Niissä on enemmän paljasta kromia ja valonpesurit puuttuu. Eli resuista suuttimen kaulus irti.
Kuva
Kuva
Kuva

Uusissa oli näköjään niiden paikka näkyvissä.
Kuva

Rinkula liimalla kiinni.
Kuva

Dremelillä reikä auki.
Kuva

Viilalla viimeistelyä ja siihen istuu suutin.
Kuva

Nyt onki kaikki kotona tehtävät tehty. Eka viikko kolmen viikon karanteenista takana, eli nyt vaan sitte pitää odotella, että pääsee liikkumaan.
Avatar
Samppahj
Member
Viestit: 240
Liittynyt: Ma Loka 05, 2015 5:45 pm
Paikkakunta: Vähäkyrö

Re: Hj60 "Lumikki"

Viesti Kirjoittaja Samppahj »

Noniin. Tauti sairastettu ja motivaatiopulaa podettu sen jälkeen. Jotain kuitenkin saatu aikaan.

Kaikenmoista pikkunäpräystä tehty. Releen tarra meni vielä uusiks. Kirkas pohja ei toiminu mustan kuoren päällä. Läpi näky ilmakuplaa ja punanen teksti ei erottunu kunnolla. Joten uusi yritys mustalla pohjalla.
Kuva

Käytin releet myös palasina, että pääs putsaamaan kunnolla ja vaihtelin vähä osia parempiin.
Kuva

Ja valmiina odottelemaan asennusta.
Kuva

Myös tällanen rakennussarja tuli teetettyä. Meinasin aluks ostaa alkuperäset takakaiuttimien kiinnikkeet, mutta huomasin kuvista, että ne ei toimi kiinnitysten puolesta, ku alkuperäisten kaiuttimien kans. Joten piirtelin uudet alkuperäsiä mukaillen, mutta selaset että niihin saa Fujitsu Tenit kiinni.
Kuva

Keltapassivointi osille, popniiteillä kasaan ja niittimutterit kiinnitykseen. Sitten koesovitus.
Kuva
Kuva

Vaimon kans käytiin minilomalla Rovaniemellä, niin samalla reissulla kävin Roi-Osa purkaamolla hakemassa lasinpesurin suuttimet ja ilmanputsarikotelon. Suuttimista tuli hyvät pienellä putsilla.
Kuva

Ne paikalleen. Samoin uusi tyyppikilpi ja ite tehty tarra. Kilpi ei ole sellanen, ku oisin halunnu kaiverrusten paikotuksen osalta, mutta tuntu olevan ranskalaisille mahdottomuus kaivertaa mallikuvan mukaan. No ei oikeen muuallakaan saanu teetettyä, nii mennään tolla.
Kuva

Salosta löyty pari sarjaa Toyotan kumimattoja. Niille pesu ja aineet pintaan. Etumatoissa on sävyeroa. Katotaan häiritteekö sitte ku on paikallaan.
Kuva
Kuva

Löysin myös vahingossa muuta etsiessäni siistin olosen pesunestepussin. Ikävästi hitsikipinä menny läpi. Mutta kunnon putsin ja massatäpän jälkeen siitä tuli oikein hyvä.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Ovet sain haettua maalarilta karanteenien jälkeen. Tiivisteet kävin läpi hammasharjan kans ja putsailin lukot ja laittelin paikalleen.
Kuva

Hetken näytti taas autolta, ku säädeltiin ovet kohilleen. Niin ja tuulilasikin meni paikalleen muutaman tunnin kiroilun jälkeen.
Kuva

Sitte ovet pois. Saranoiden ympärille massat. Ruuvit ja massat maaliin ja ovet takasin paikalleen.
Kuva
Kuva

Pyyhkijänvarsia maalailin ruosteputsin jälkeen.
Kuva

Seuraavaksi sitte varret ja moottori paikalleen. Myös muuta pikkuhommaa konehuoneessa ja sen jälkeen lokarit kiinni, nii päsee ruuvailemaan keulaa kasaan. Nyt on taas motivaatio palannu, nii jospa se tästä etenis vauhdikkaammin.
Avatar
Käyttäjä
Site Admin
Viestit: 4178
Liittynyt: Ke Marras 03, 2004 8:07 pm
Paikkakunta: Rautajärvi,Luopioinen,Pälkäne

Re: Hj60 "Lumikki"

Viesti Kirjoittaja Käyttäjä »

Aijai. Priimaa tulee.
---------------------------------------
SLCK #51
[o4sataa7kaks7viis7yheksän]
ramin.maili[miumau]gmail.com
Kyllä lähtee
Autoilu on mukavaa...Maastoautoilu vielä mukavampaa :-)
----------------------------------------
Vastaa Viestiin