Kuva Kuva

HDJ80 keskitasauspyörän lukko

Technical issues chat

Valvoja: Käyttäjä

Mhett
Viestit: 2
Liittynyt: Su Syys 17, 2023 9:51 pm
Paikkakunta: Kittilä

HDJ80 keskitasauspyörän lukko

Viesti Kirjoittaja Mhett »

Moro!
HDJ80 keskitasauspyörän lukon toiminta. Jollain parempaa kokemusta lukon toiminnasta, auto ollut itsellä 5vuotta mutta ongelma ensimmäistä kertaa itsellä päällä.
Lukko ei kytkeydy kun laatikon päältä tunnistimen johto on kytkettynä? Heti kun lukon tunnistimen ottaa irti, lukon moottorin saa surahtelemaan.. Eikös tuo tunnistin ole vain läpi päästävä, siis että siitä palaa 12v jonnekin? Olisko jollain sähkökuvia tai tietoa minne johdot tuolta menevät. Ajattelin siis että onko tuo tunnistimen paluu johto jostain oikosessa kun keltaiseen piuhaan tulee jatkuvana 12v
Avatar
mikjus
Viestit: 200
Liittynyt: To Marras 25, 2004 11:28 am
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: HDJ80 keskitasauspyörän lukko

Viesti Kirjoittaja mikjus »

Tietyt asiat riippuu varmaan HDJ80 vuosimallista, eli onko vanhempaa vai uudempaa versiota. Myös automaattiloota voi tuoda jotain juttuja lisää.

Tuo tunnistin on vain kytkin eli johtaa tai ei johda. Sen voi irroittaa ja mitata toiminnan. Toisessa asennossa johtaa sähköä ja toisessa ei. Tuohon keskilukon moottoriin liittyy kaikenlaista purkkia ja yksi CDL relay löytyy muistaakseni kuskin jalkotilasta. Musta purkki. Se ei ole mitenkään suojattu joten herkkä jos saanut vettä/kuraa sisäänsä. Yleisin vika vaan taitaa olla palanut keskilukon moottori. Omassakin se surahti jossain vaiheessa kun johtoja irroitteli mutta ei vaan kytkenyt keskilukkoa. Moottorista oli käämit palaneet.

Kannattaa myös tarkistaa että CDL napin takana on liitin kiinni jos esim. tehnyt kojelautaremppaa. Kepistä kai silti pitäisi kytkeytyä L asennossa. Jakiksen keppiä liikuttelemalla kuuntelee että rele naksuu niin varmaan kertoo jo että jotain tapahtuu.


Tuolla aika paljon tietoa asiasta ja sähkökuvia ainakin uudempiin malleihin. Linkatuissa PDF tiedostoissa oli jotain vianhaku ohjeita.
https://forum.ih8mud.com/threads/cdl-wi ... ge.899880/
Mhett
Viestit: 2
Liittynyt: Su Syys 17, 2023 9:51 pm
Paikkakunta: Kittilä

Re: HDJ80 keskitasauspyörän lukko

Viesti Kirjoittaja Mhett »

Moro.
Keskilukko ei kytkeydy edelleenkään.. Käytin moottorin auki ja putsasin niin antaa 2,8ohm vastusta. Toyotan ohjekirja antaa ohjeiksi 0,3-100 ohm. Mutta ei tuo kytkeydy edelleenkään. Onko muilla ollu minkälaisia vastuksia kun on mittaillut, että onko se kuiten käämit palanut?? Moottori kyllä surahtelee ja relekin napsuu kun kytkee päälle.
Vastaa Viestiin