Kuva Kuva Kuva Kuva

HJ takaturvavöiden kiinnitys

Technical issues chat

Valvoja: Käyttäjä

osilpi
Viestit: 462
Liittynyt: Ma Helmi 06, 2006 1:09 am
Paikkakunta: Sipoo

HJ takaturvavöiden kiinnitys

Viesti Kirjoittaja osilpi » La Joulu 01, 2018 3:05 pm

Missä HJ:n takaturvavyöt ovat alunperin olleet kiinni? Ilmeisesti sivuvöiden rullamekanismi on jotenkin ollut takapenkkien takana pystyssä? Haittaako se selkänojan kaatamista? Tässä on selkänojan kaatomekanismikin kovin kotitekoisen (mutta tukevan) oloinen alakiinnikkeistään.

Minulla on käytetyt vyöt, tarkoitus asentaa HJ60 1982, jossa ei minun aikana ole koskaan ollut vöitä ja ed omistaja on vuorannut takakontin, takapenkin alustan ym kaikki paikat kattohuovalla eli kiinnityspisteitä ei oikein näe helpolla. Tosin molemmissa käytetyissä on rullamekanismi jumissa, että en tiedä, onko niistä järkevää edes lähteä rakentamaan, sillä ne joutuu huoltamaan joka tapauksessa.

Tarjolla olisi myös linja-auton rullamekanismilla olevia ehjiä lannevöitä 10€/kpl, jotka olisi varmaan kohtuullisen helppo asentaa. Kiinnityspisteet joutuu joka tapauksessa tekemään uusiksi, sillä takapenkin tilalle on rakennettu erinomaisen toimiva kuljetuslaatikko, jonka kansi toimii istuimena.

Hommahan lähti liikkeelle siitä, että lapsetkin pitää saada kyytiin. Parhaillaan rakentelen isofix-kiinnikkeitä, jotka saa kyllä helposti asennettua varmasti riittävän tukevasti. Vyöt ovat isompi haaste tuon kuljetuslaatikon takareunan korkeuden johdosta.
-Toyota Camry 2.4 2002
-Subaru Forester 2.0A 2008
-Toyota Landcruiser HJ60 1982 12H-T, lukkoakselit, SOA
-Case 1840 1999