Sivu 1/1

KZJ95 -00 korotusjousien leimaus

Lähetetty: Pe Touko 10, 2019 12:26 pm
Kirjoittaja Raid
Moro,
tilasin cruiseriini englannista Peddersin korotusjousisarjan jonka pyöräytin hiljan alle. Ihan jees setti.
Koska sarjassa on maltillinen ja nimellinen (40mm) korottava ominaisuus, kysäisin tutulta katsurilta että pitäisiköhän laittaa korotus seuraavassa leimassa myös otteeseen...
noh, vastauksena oli että hommaat dokumentit niin leimaillaan vaan. Käsittääkseni tyyppihyväksyntää ei enää edellytetä kikkareille mutta vissiin sit jotain muuta paprua katsuri on vaille.
kyssärinä onkin: onko kukaan hommannut Pedders Full 40mm Suspension Lift Kittä, ja vielä merkkauttanutut otteeseen...? jos kyllä, niin mitähän sirkustemppuja normaalien manööverien lisäksi jouduit tekemään?

Neuvoton ja lähes masentunut kun ois muutakin tekemistä.
kiitokset kuitenkin neuvokkaille etukäteen.

Re: KZJ95 -00 korotusjousien leimaus

Lähetetty: La Touko 11, 2019 11:18 pm
Kirjoittaja -MaTTi-
”Vissiin sit jotain muuta paprua”. Kysy mikä hälle riittää. Tässä aiheesta oleva määräys eli laki, sivu 8: https://www.finlex.fi/data/normit/42527 ... aminen.pdf
Pyydä Rough Traxilta todistus (vai mistä tilasit?) että on tohon automalliisi käypänen tai printtaa nettisivuilta vastaavat tiedot. Katsurisi saattaa olla lisäksi pyöränkulmalappua vaille. Sovellusohje sen vaatii, mutta Trafikaan ei vaadi ohjetta sovellettavan. Eli lopputuloksena kysy tosiaan siltä sun katsurilta mitä se on vailla. Jos vaatii liikoja niin kysy joltain toiselta konttorilta tai aja Helsinkiin. ;)

Re: KZJ95 -00 korotusjousien leimaus

Lähetetty: Ti Kesä 18, 2019 4:11 pm
Kirjoittaja Raid
päivitetäänpäs hieman....
Roughtraxiltä ei kyseistä todistusta saanut, vastauksena "perus", "ei ole kukaan koskaan kysellyt moisia ja eikä osata auttaa".
Nooh, onneksi valmistajan edustaja Briteissä osoitteessa info(ät)pedders.co.uk oli avuliaampi. Lähetettyäni valokuvan kilvestä jossa massat on ilmoitettu niin muutaman päivän kuluttua sähköpostissa asiallinen lausunto osien soveltuvuudesta ko. ajoneuvoon akselimassoineen.
Lisäksi konttorille mukaan tosiaan asentajan allekirjoittama kulmalappu, jossa myös mittaustulokset navasta kaareen edessä ja takana sekä maininta alla olevasta sarjasta. (+ lähetyslista osista ja muuta sähköpostikirjeenvaihtoa...)
Ihan ok-autossa kävin kulmalapun hakemassa. Tosin silloin en kaikkia vaatimuksia osannut huomioida joten lapusta puuttuu allekirjoitus, mitattu korkeus ja maininta alla olevasta sarjasta... :lol: no, järjestelykysymyksiä....
Huomenna aamusta leima-aika varattuna, katsotaan miten käy.

Re: KZJ95 -00 korotusjousien leimaus

Lähetetty: Ke Kesä 19, 2019 12:02 pm
Kirjoittaja Raid
Olipas reissu mutta nyt on tuore leima ja korotussarja merkitty otteeseen.
Muutoskatsastuksen osalta papereita sekä leimoja tutkittiin vartin verran ja homma siltä osin kunnossa.
Samaan syssyyn tehty määräaikaiskatsastus nostatti hieman hikeä....
Kurkkaus pellin alle ja toteamus että tyyppikilpi puuttuu. Kilven niitit kivasti hapantuneet ja lätkä pudonnut ties minne. Viikko sitten kilpi oli vielä paikoillaan kun valokuvia siitä otin.
Samalla merkintä ALB-venttiilin vivun jäykkyydestä. Näistä kahdesta seurauksena hylkäys.
Korjaavat toimet:
Marmorilta uusi kilpi tilaukseen ja lapulle todistus tilauksesta.
Motonetistä purkki rost offia ja vipu herkäksi.
Tunnin päästä takaisin konttorille ja määräaikaiskatsastusleima paperiin.
Yhteenvetona:
Muutoskatsastus kaikkine allekirjoituksineen ja leimoineen vaikutti jokseenkin työläältä vaikka ymmärtääkseni määräyksiä on hiljan kevennetty.
Toisekseen, vaikka olisin hurauttanut suoraan konttorille ainakin minulle jäi varteenotettava epäilys siitä että olisiko korotusta ylipäätään huomattu jos en olisi itse siitä kysellyt, tiedä häntä. Tulipahan nyt kuitenkin tehtyä
homma pykälien mukaan, snadisti mieltä lämmittää.
Ko. korotussarjan todistus löytyy sähköisenä jos joku haluaa referenssinä käyttää jatkossa, vink.

Re: KZJ95 -00 korotusjousien leimaus

Lähetetty: Ke Kesä 19, 2019 3:17 pm
Kirjoittaja Käyttäjä
Raid kirjoitti:
Ke Kesä 19, 2019 12:02 pm
Ko. korotussarjan todistus löytyy sähköisenä jos joku haluaa referenssinä käyttää jatkossa, vink.
Sähän voit ladata,upata sen tonne talteen. viewforum.php?f=32