Kuva Kuva Kuva

Maalaamon ideointia

General chat

Valvoja: Käyttäjä

Pe55i
Member
Viestit: 107
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2018 10:14 pm
Paikkakunta: Kaarina

Maalaamon ideointia

Viesti Kirjoittaja Pe55i » La Helmi 16, 2019 7:48 pm

Sellanen ajatus pyörinyt mielessä, että jos yrittäis joskus maalata tuon oman auton itse. Ainoa vaan, että maalaukseen sopivaa paikkaa ei tietysti noin vain löydy. Voisikohan sellasen tehdä vanhasta 20’ merikontista? Niitä pyörii käytettynä aika paljon ja tonnilla sellaisen saa omakseen. Muiden osien, paitsi ammeen maalaus onnistuisi kontissa koon puolesta. Konttiin voisi puhaltaa järeämmällä kanavapuhaltimella tai muulla vekottimella suodatettua ilmaa katon rajaan. Poistokanava suodattimilla lattian rajaan ja suoralla vedolla ulos. Seiniin vaikka valkoiset muovit ja tarpeeksi valoa tupaan. Toteutus niin, että ei tärvele itse konttia. Maalausten jälkeen kontti taas myyntiin. Onko pöljä ajatus?

Avatar
Jussi
Viestit: 390
Liittynyt: La Joulu 03, 2005 11:14 pm
Paikkakunta: Haukipudas

Re: Maalaamon ideointia

Viesti Kirjoittaja Jussi » La Helmi 16, 2019 9:38 pm

Mä eristin pressujen avulla kopin tuonne talliin. Kaupasta löytyy niitä kaikista halvimpia pressuja niin ei tullu arvokkaaksi. Maalipöly ei levinnyt minnekkään sieltä kopista ja sinne sai järjellisen tuuletuksenkin tehtyä kanavapuhltimella.

Avatar
-MaTTi-
Member
Viestit: 1442
Liittynyt: Su Marras 28, 2004 9:45 pm
Paikkakunta: Jokela

Re: Maalaamon ideointia

Viesti Kirjoittaja -MaTTi- » La Helmi 16, 2019 10:08 pm

Mä arvelin odotella heinäkuun poutapäiviä ja suihkia ulkona. Tai no epoksipohjia arvelin suihkia työpaikan hallissa lattialla ison (10x10m) pressun päällä, siellä on n. 2000m3 niin ei heti ota nenuun maalinkärtsä. Ostin kyllä jo muutaman kympin maskinkin.
SLCK #65
2007 Toyota FJ Cruiser 6M/T (CNG Supercharged)
1981 Toyota Land Cruiser BJ42 (under construction)

Pe55i
Member
Viestit: 107
Liittynyt: Ma Tammi 22, 2018 10:14 pm
Paikkakunta: Kaarina

Re: Maalaamon ideointia

Viesti Kirjoittaja Pe55i » La Helmi 16, 2019 11:09 pm

Eli aika primitiivisiä ratkaisuja tunnutaan suosivan. Kysästääs vielä, kuinka kauan tollanen epoxipohja kuivuu kosketuskuivaksi esim 15 asteen lämpötiloissa?

Avatar
Käyttäjä
Site Admin
Viestit: 4020
Liittynyt: Ke Marras 03, 2004 8:07 pm
Paikkakunta: Rautajärvi,Luopioinen,Pälkäne

Re: Maalaamon ideointia

Viesti Kirjoittaja Käyttäjä » Su Helmi 17, 2019 7:32 am

Ainakin 2k teollisuusepoksi ottaa kosketuskuivaksi parituntia. Ulkokosteuteen ei saa viedä viikkoon,
---------------------------------------
SLCK #51
[o4sataa7kaks7viis7yheksän]
ramin.maili[miumau]gmail.com
Kyllä lähtee
Autoilu on mukavaa...Maastoautoilu vielä mukavampaa :-)
----------------------------------------

Avatar
AnssiK
Member
Viestit: 24
Liittynyt: Ke Syys 05, 2007 10:15 pm
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Maalaamon ideointia

Viesti Kirjoittaja AnssiK » Pe Maalis 01, 2019 8:05 am

Kuva

Heinäkuu voi olla hyvä aika maalata ulkona. Toki ilmassa lentävien eläimien määrä voi olla häiritsevä. Elokuun loppu sensijaan ei ollut tuona kyseisenä vuonna 2010. Ilmankosteus yöaikaan nousi kammottaviin sfääreihin ja koko maalipinta meni käärmeennahalle. Käytössä oli tuolloin Miranol jota en tuon kerran jälkeen enää käytä yhtään mihinkään.

Jos vaan millään saa sisällä tehtyä niin sitä suosisin. Juurikin pressuilla suojaten tilat, joskus myös lattialle, jotta liikkuessa ei roskat ja pöly ala lentää. Joissain tapauksissa olen kuullut lattiaa kasteltavan mutta tällöin letku lepäilee lätäkössä ja varsinkin kattoa maalatessa on vaarana että kylkeen ilmestyy vettä ja roskia. Kunnolliseen hengityssuojaimeen kannattaa panostaa vaikka tilat olisivatkin isot. Parta sekä viikset olisi hyvä trimmata suojainkäyttöön sopivaksi. Tämäkin on käytännössä opittu, mutta en tietysti koskaan sitä ole noudattanut ja yleensä naamassa on maalauksien jälkeen hengityssuojaimen rajat sumulla piirtyneet. Keuhkoista saa pölyä köhiä toista päivää.

Kuva

Tämä yritys parin vuoden takaa meni paremmin. Huhtikuun alkua oli tuolloin ja aurinkoinen kevätkeli. Taisi kestää aikalailla plussalla keli tuolloin myös yöllä ja maalitkin olivat paremmat (Epitar pohjalle ja Temadur pintaan.) Roskia tuli pinnalle joitakin, valumia siellä täällä, tuhdin maalarin vatsa jätti jälkensä katon reunuksiin ja joskus ruiskun turvasta tippui maalipisaroita. Jäljestä tuli itselle kelpaava ja sehän näissä on aina tärkeintä eikös juu.

Niin ja mitä paksumpi maali sen vähemmän maalipölyä ja valumia. Vaarana appelsiinipinta joten ohennus omalla vastuulla/ohjeiden mukaisesti.

Vastaa Viestiin